week 2

Snelle ontwikkelingen…. Al na een week oud kwamen de voorzichtige eerste stapjes, erg vroeg……, maar het duurde dan ook wel de hele week voordat alles wat aan de wandel was. Nog steeds allemaal erg wankel, vooral als de buikjes vol zijn valt het bij bosjes om…, zo grappig. Ook zijn langzamerhand de oorflapjes bijna echte oortjes geworden…, er komt wat vorm in, de kleine flapjes zitten niet meer plat tegen t koppie en ze beginnen langzaam wat te horen. En sinds een paar dagen kieren er wat oogjes…., glazige blikken kijken me aan…, een beetje licht en donker zullen ze nu zien. 


Het is allemaal zooooo aandoenlijk, ik kan er dagenlang naar blijven kijken. Elke dag zie ik veranderingen bij de kleine schatjes, ze worden sterker ook, de kleine lijfjes… Wonderbaarlijk hoe ze onderling kunnen strijden om de beste drinkplek, ze zijn al best sterk hoewel ze ook nog klein en kwetsbaar zijn.


Je ziet nu ook dat het hele roze op de pootjes en rond de snuitjes wat weg trekt, er komen overal meer haartjes. Sowieso groeit de vacht behoorlijk, ook de nageltjes… Deze piepkleine nageltjes heb ik al even geknipt, even de scherpe puntjes eraf wat een beetje aangenamer voor Kyra is. En dat zal ik af en toe weer doen, ook handig voor later, dan vinden ze dit soort dingen allemaal prima.


De puppen zijn allemaal ruim binnen de 10 dagen in gewicht verdubbeld, mooi op schema… Dagelijks worden ze gewogen en dagelijks heb ik de oefeningen van Eurly Neurological Stimulation met ze gedaan. Zo zijn ze ook helemaal gewend geraakt aan opgepakt worden, even bij me op schoot zitten, ze vinden het allemaal prima. Op een van de foto's kun je zien dat ze me allemaal onderhand 'bestormen' als ik in de werpkist zit, al vanaf een paar dagen oud kropen ze tegen me aan. En kort daarna kropen ze bij me op schoot, nu is dat heel normaal geworden, ze willen allemaal gezellig bij me zitten. Ze zien me als een soort tweede moeder, ze gaan heerlijk slapen of gaan op zoek naar drinken… Best moeilijk om dan weer op te staan…


En verder hebben ze hun eerste 'behandeling' ondergaan, ze zijn ontwormd en daarbij heb ik ze ook pro-biotica gegeven. Deze combinatie werkt heel goed, ze willen door de ontworming wel eens diarree krijgen, pro-biotica herstelt de darmflora weer wat en met een bepaalde toevoeging remt het ook diarree af. Ze zijn nog heel kwetsbaar, dus diarree is voor zo'n jonge pup iets wat zo snel mogelijk moet stoppen. 

Altijd spannend om te zien hoe ze iets anders dan melk vinden, sommigen werken het gewoon braaf naar binnen en sommigen gaan vieze gezichten trekken en willen het rare spul weer naar buiten werken…., type Kyra denk ik dan…hihihi.. Het is even een klusje maar het moet gewoon gebeuren. Drachtige honden hebben een soort van inactieve eitjes van wormen in zich, deze komen tot ontwikkeling door de dracht en worden doorgegeven aan de puppen. Dus meerdere keren ontwormen is heel belangrijk in het begin van hun leven. En ook zoiets is weer een mooie oefening voor de puppen, ook dit soort dingen gaan ze gewoner vinden. Alles heel rustig doen is hierbij belangrijk, dan komen ze niet onnodig in de stress. 


En Kyra geniet ook van haar moederrol, ze begint al wat met opvoeden, ze laat ze soms rustig even krijsen als ze bij de werpkist staat. Als de puppen haar ruiken is alles gelijk in paraatheid, dat kun je zien op de filmpjes.. Zijn ze even weer wat stiller, dan stapt ze de werpkist in om te voeden. Kyra is nu niet meer de hele dag bij de puppen maar scharrelt lekker weer wat door de kamer en af en toe even naar de tuin. Ze is heel snel weer bij haar kroost als ze opeens een piep of een krijs hoort, kijkt even en gaat dan weer liggen. Of ze krijgen allemaal weer even een poetsbeurt… Ze is inmiddels een ervaren moeder, heel relaxt in alles… Als ze de puppen heeft gevoed komt ze daarna altijd even naar me toe, zo van, dat heb ik weer ff geregeld… © copyright 2012                                                                                                            info@cobberscharm.nl