week 4 | Cobbers Charm


Ze zijn nu 4 weken… De tijd vliegt, ze zijn opeens echte hondjes geworden met boevenstreekjes en al. Ontsnappen en even op 'verkenning' gaan (ook snel even poepen enzo), onderzoeken of de kleden ook meegeven als je eraan trekt en lekker elkaar in de pootjes of staart bijten…, van alles dus. Reuzeleuk! Er is veel gebeurd afgelopen week, toekomstige baasjes op bezoek en ook heel veel kinderen over de vloer. De pupjes kijken nergens van op dus dat zit allemaal wel goed. Ze vinden alles leuk en interessant, nieuwsgierig zijn ze. Ze komen gewoon op iedereen af, even kijken wie dat is en gaan dan rustig liggen slapen bij iemand op schoot. 


Diverse oefeningen die ik met ze deed zijn nu afgelopen. Het stadium socialisatie is nu aangebroken maar ze zijn al flink voor op schema. De komende tijd moet dat uitgebreid worden, ik zal bv ook een cd-tje draaien met diverse 'dagelijkse' geluiden er op zodat ze overal aan wennen. Eerder heb ik klassieke muziek gedraaid, ook dat voorziet in prikkels die ze nodig hebben voor een optimale ontwikkeling. Klassieke muziek is vooral een hele rustige start, het is ook erg belangrijk de pupjes niet te overprikkelen. 


Verder nog meer nieuwe dingen, de pups zijn begonnen met het drinken van pap!! Dolle pret de eerste keer maar het drong vrij snel tot ze door dat het niet op de vacht moest maar in het bekje. En tegelijkertijd heb ik de werpkist uitgebreid met een puppyren, zo hebben ze wat meer ruimte om te spelen en om het rennen onder de knie te krijgen 😉. 


© copyright 2012                                                                                                            info@cobberscharm.nl