week 5 | Cobbers Charm


Vijf weken…, we zitten over de helft…!!

Weer enerverende dagen gehad, ik heb de puppen getrakteerd op vele nieuwe dingen. Allemaal spullen in de puppyren van verschillend materiaal, reuzeleuk en helemaal niet spannend ofzo. Ze hebben er heerlijk mee gespeeld, topper was een doos.., en ook ritselend plastic deed het erg goed. Alles moest wel weer weg want anders kauwen ze er heerlijk op los en kunnen ze zo van alles opeten. Dat is niet zo'n goed plan. Mooi is dat ze nergens bang voor zijn, ze willen graag van alles ontdekken. Dit is allemaal in het kader van 'enriched environment', ofwel verrijkte omgeving zodat ze voldoende verschillende prikkels krijgen en aan veel verschillende dingen gewend raken. 


Tussen de bedrijven door heb ik regelmatig een paar pupjes even los in de kamer. Altijd erg leuk, Moshe weet vaak niet wat hij er van moet denken. Gromt wat, maar kwispelt ook, hij is er niet helemaal uit maar wordt dan toch nieuwsgierig. En de pupjes die scharrelen gewoon wat door, ze schrikken soms wel even van zo'n grom maar herstellen heel snel. Allemaal leerzame momenten.


Verder hebben ze voor het eerst kleine puppybrokjes gegeten, gewoon maar een beetje. Heel bijzonder dat ze dit zo opeten, zonder aarzeling. Het viel er goed in. En ook reuze handig, dat gaat wat sneller dan pap. Maar voorlopig blijft puppypap nog de hoofdmoot, nog een beetje melk van Kyra en nu wat brokjes erbij. 


En…, ze zijn voor het eerst naar buiten geweest…!!! Prachtig zonnig weer, dus dat was een buitenkansje. Heel veilig in een beschutte tuin met weinig 'gevaarlijke' objecten. In groepjes, zodat ik iedereen in de gaten kon houden. Het ging geweldig, dit avontuurlijke stel wil van alles ontdekken. Er werd druk gesnuffeld en rondgescharreld. Wat een dag, daarna lagen ze tijden te slapen om te bekomen van dit enerverende uitstapje…  
© copyright 2012                                                                                                            info@cobberscharm.nl