week 6 | Cobbers Charm


Zes weken oud…, over twee weken gaan ze naar de nieuwe baasjes… Ongelooflijk en onvoorstelbaar, zo snel dat dit gaat. En ze gaan maar door met ontwikkelen. Het worden drukke kleine boeven, een nieuw speeltje verwelkomen ze elke keer met veel enthousiasme. Meestal gaat het zoals te zien op de foto's. Ze gaan allemaal kijken en al gauw springt iedereen er bovenop…, weg speeltje…!, zoals het tunneltje in dit geval. Maar later is het dolle pret, er doorheen, elkaar lastig vallen en dan zijn er ook altijd een paar die er aan de buitenkant bovenop springen. Ook een grote kartonnen doos is een geweldig avontuur. Ik probeer steeds weer wat nieuwe impulsen te geven, dus er komt regelmatig iets nieuws in de puppyren. Ook de komende tijd zal ik zo veel mogelijk nieuwe avonturen bedenken, de tijd moet nog even goed benut worden.


De uitstapjes door de kamer worden ook steeds omvangrijker, ze gaan rustig overal op en onder, achter, even aan mijn schoenen zitten, of aan het vloerkleed…(leuk al die losse draadjes..!), trots wegrennen met een speeltje van Moshe en Kyra (alsof het een zelf gevangen konijn is). Het is allemaal leuk!! En het blijft genieten dit allemaal mee te maken. Jammer genoeg wordt het wel steeds moeilijker ze op de foto te 'vangen'.., ze staan niet zo vaak stil tijdens al die activiteiten.


Prachtig is ook om te zien dat al die kopjes steeds meer hun eigen uitdrukking krijgen, de verschillen worden steeds groter. Hoewel…, op een meter afstand als ze aan het spelen zijn is het vaak een grote bruine massa, dat ook wel weer.


De dierenarts is inmiddels ook geweest, de puppen zijn voorzien van een microchip, gevaccineerd en ze zijn geswabt door de dierenarts. De swabs, met een monster van hun wangslijmvlies, worden opgestuurd naar het Van Haeringen Laboratorium voor vaststelling van het DNA profiel en afgifte van een afstammingsbewijs. Het was een hele logistieke operatie maar elke pup heeft nu een dierenpaspoort met alle gegevens. De dierenarts was heel positief over de puppen en vond ze geweldig gesocialiseerd. Dat wist ik al natuurlijk, maar toch fijn om te horen, ook voor de nieuwe baasjes.


Op naar de laatste weken...© copyright 2012                                                                                                            info@cobberscharm.nl