week 8 | Cobbers Charm


De laatste week is omgevlogen. Zomaar was het zover, tijd om uit te vliegen, wel even slikken hoor. Maar….., zo'n bende van acht bruine poepende monsters…ahum... Dagelijks even een 'ontsnapping', lekker rennen en spelen in de kamer met Kyra de superpup… Foto's maken is een toevalstreffer geworden…pfff…. Met alle activiteiten wordt het steeds duidelijker dat zo'n puppyren een te klein wereldje is geworden. Ze zijn toe aan hun nieuwe leven in de grote wereld. Met allemaal nieuwe leuke spannende dingen om te ontdekken. Wat ook belangrijk is, ze zijn ook toe aan wat meer persoonlijke aandacht en ruimte voor individuele ontwikkeling. En natuurlijk zijn de geduldig wachtende mensen ook wel toe aan hun lang gekoesterde wens, met hun eigen lieve schattige, geweldige, allermooiste pup in de armen naar huis…!!!!! De laatste ontworming nog net even geregeld zodat de nieuwe baasjes dat niet gelijk hoeven te doen. Gewassen zodat ze dit ook meegemaakt hebben, nageltjes geknipt, haartjes onder de pootjes geknipt, ze waren er helemaal klaar voor. 


Inmiddels was ook al een poosje duidelijk wie bij wie gaat horen, alles paste geweldig goed. Geen twijfels bij mij of bij de nieuwe baasjes. Wel hier en daar even wikken en wegen, de beste match is belangrijk voor baasje en pup, en ook voor mij. Zoeken naar de beste match is iets waar ik vanaf week 1 al mee bezig was. Na een paar weken had ik in gedachten al een paar een plekje gegeven en zo ontwikkelt dit zich verder in de loop van de tijd. De puppen ontwikkelen zich, hun karaktertjes worden duidelijker en ik leer de nieuwe baasjes ook steeds meer kennen. Af en toe even vragen naar voorkeuren en goed observeren als mensen op bezoek zijn, zo kom je vanzelf tot de beste keuzes.  Zie verder de foto's onder 'wie is wie' van week 8.


Verdeeld over een aantal dagen druppelde het langzaam leeg. Kyra was eerst een beetje onrustig maar dat was al snel weer klaar. Honden nemen het zoals het is, daar kunnen wij mensen wel wat van leren... Nadat de eerste vertrok waren ook de puppen 's avonds opvallend stil, dat was toch even wennen voor ze. Maar ook zij zijn flexibel, ze pakken de draad weer op en dan gaat het leven weer verder. 


En ik heb zo genoten van al die stralende mensen aan de deur, eindelijk de pup ophalen. Het was best wel moeilijk mijn lieve schatten los te laten maar zoveel mensen zo gelukkig te zien met hun nieuwe gezinslid maakte heel veel goed. Wetend dat de pupjes allemaal heel erg gewenst zijn gaf me een heel gerust gevoel. En natuurlijk is het voor mij gemakkelijker omdat ik eentje uit dit geweldige nestje zelf hou. 


Mijn Adira Kim, de pup die mij al vanaf het begin probeerde duidelijk te maken dat ze bij mij hoorde. Ik ben heel erg blij met haar, ze is zo geweldig leuk en lief. Voor Kyra is het ook heel fijn, ik denk dat ze de puppen anders wel zou missen. Ze is nog steeds erg zorgzaam naar Kim toe, geeft haar beloninkjes nog steeds aan Kim, net zoals ze eerder vaak deed met alle puppen. Zo schattig, een hondensnoepje in de puppyren neerleggen als een grote schat voor de puppen. Als ik tegen Kyra zeg dat ze het zelf op mag eten dan doet ze dat uiteindelijk wel. Kyra vermaakt zich geweldig met Kim, heel veel spelen. Kyra staat 's ochtends gelijk al te springen met een speeltje terwijl Kim eerst naar buiten moet voor een plasje en een poepje. Ook buiten, in de tuin, blijft ze Kim wat in de gaten houden. Prachtig om te zien hoe dat gaat. En het is komisch hoe Kim zich gedraagt alsof ze al heeeeel grooooot is, maar af en toe ook weer helemaal niet, dan is ze weer het kleine pupje.   


Ik wens alle baasjes van de puppen heel veel geluk en plezier. Over een poosje zal ik iedereen vragen om wat foto's en een verhaaltje voor een volgende update van dit nestje. En nu geniet ik van de rust en van de jubelende enthousiaste mailtjes van de nieuwe baasjes. Wat een enthousiasme, heerlijk is dat, bedankt…!!© copyright 2012                                                                                                            info@cobberscharm.nl