HONDEN 


WLOCHATA PASJA MOSHE

IMG_0627


Eerst kwam Wlochata Pasja Moshe, een medium (gecastreerde) reu, mijn leven opfleuren. Moshe is bescheiden, heel sensitief en wil me het liefst altijd in het oog hebben, een lieve schat. Verder houdt ie van zo hard mogelijk rennen, idioot hoog springen, apporteren, zwemmen enz. Hij is bijzonder atletisch. Nieuwe dingen leren is voor Moshe helemaal super, hij is erg leergierig en heeft een sterke will to please. En Moshe lijkt je woordelijk te verstaan al draaiend met zijn kop, een bijzonder oogcontact. Hij vindt het heel fijn als je af en toe tegen hem praat, daarmee krijg je onmiddellijk zijn aandacht en het is de manier om een spontane knuffel van hem te krijgen. Moshe is een broer van Joey van Cymbrogi Labradoodles en een broer van Fili van Wlochata Pasja Labradoodles. 

Moshe heeft een prachtige zachte curly fleece vacht (gedraaide strengen), crèmekleurig. Door Moshe ben ik verslingerd geraakt aan dit ras. Na een paar jaar leek het me fantastisch een speelkameraadje te zoeken voor Moshe. En van het een kwam het ander...
WLOCHATA PASJA DONNA KYRA

                                                              

De tweede werd Donna Kyra, een intact teefje, ook van Wlochata Pasja. Ze is vreselijk lief, een echte knuffelbeer, heel rustig, maar ze kan ook erg komisch en ondeugend zijn. Haar hobbies zijn verder ondermeer het plagen van Moshe en het stelen van zijn bal of stokjes, verder is ze de gangmaker buiten als we gaan wandelen, dan rent ze idioot zigzaggend heen en weer met de bedoeling dat de anderen volgen ('pak me dan als je kan'..!). In de opvoeding was Kyra ongelooflijk makkelijk en voorbeeldig, behalve dan bv gaan zitten als de ondergrond nat is…., soms is ze wat een prinsesje. Kyra is een dochter van Rutlands Caramel Passion en Rutlands Black Onyxe, beiden van kennel Wlochata Pasja. De ouders van Kyra komen dus ook direct van Rutland Manor, de oorspronkelijke (mede-) ontwikkelaar van het ras. 


Kyra komt van expliciete therapielijnen, haar grootvader was de beroemde Rutlands Kelby en er zijn nog meer 'beroemde' namen onder haar voorouders. Hier was ik ook naar op zoek, dat hele speciale in het karakter waardoor ze geschikt zou zijn als therapie/hulphond. Kyra zoekt heel voorzichtig nabijheid en contact, op een bijzondere manier. Het ontroert me vaak hoe ze dat doet, ook bij vreemden kan ze dat opeens doen. Alsof ze weet wie dat nodig heeft en op welke manier. Inmiddels is al duidelijk geworden dat ze dit hele speciale doorgeeft aan haar puppen. Al een heel aantal van haar puppen ontpoppen zich als geweldige therapiehond…!


Ze heeft een dikke zachte curly (dreadlocks) fleece vacht (erg makkelijk in onderhoud hoewel je dat niet zou zeggen), blijvend donkerbruin van kleur met een rode gloed (highlights door de zon) en ze is een kleine standaard, schofthoogte 57 cm.


Het registratienummer van Kyra verstrekt door ALFA-Europe, een bewijs van goedkeuring en registratie. Dit houdt o.a. in dat Kyra voldoet aan de strenge selectiecriteria en gezondheidseisen.                              
COBBERS CHARM ADIRA KIM

P7292197IMG_0741IMG_0922


Kim is een dochter van Kyra en DoodleDogs CJ, het eerste nestje van Kyra. Kim is een heerlijke hond, gemakkelijk, lief en heel scherp en oplettend.  Ze heeft veel liefhebberijen…, heerlijk bij je op schoot liggen, rennen, graven, spelen met andere honden, lekker vies worden, de boel in de gaten houden, balletjes van Moshe afpikken en ga zo maar door. Ze is werkelijk overal voor in… 


In haar eerste jaar was ze onuitputtelijk, maar ze is nu veel rustiger geworden. Kim heeft een hele wijze blik, die ze als jonge pup al had, alsof ze alles al weet. En dat denk ik ook wel eens… Als jonge pup stond ze in de puppyren (tussen haar nestgenoten) heel nadrukkelijk naar me te kijken, dan moest het waterbakje gevuld worden…. Elke keer was het raak, ze is erg oplettend met van alles en nog wat. Als ik een keer een andere route in de auto neem, dan kijkt ze druk om zich heen en dan weer naar mij…, zo van…, we gaan verkeerd hoor..! 


Verder maakt ze graag even kennis met iedereen en wil vooral lekker geaaid worden. Het allerlekkerst vindt ze lekker op haar rug uitgestrekt naast je liggen, ze kan extreem ontspannen luieren.. Ze zoekt ook nadrukkelijk contact met mensen, daarin zie ik wel de  therapeutische kwaliteiten van haar moeder Kyra. Daarbij heeft ze een enorm kalm karakter, ze is niet snel van slag, heel stabiel en erg rustgevend voor mensen... 

Bij het tweede nestje van Kyra wilde Kim voortdurend bij de puppen zijn, heel langzaam begon Kyra het wel goed te vinden. Kim hielp mee met wassen van de puppen, speelde met ze en ging er lekker bij liggen. Kortom…, een echt moedertje…, dat weet ik nu al. Ze vond het helemaal geweldig en was vreselijk zorgzaam, zo lief.


Kim is een medium (ca. 54 cm) met een curly fleece vacht (gedraaide strengen net als mama Kyra), de eerst roodbruine kleur is langzamerhand overgegaan in een cafe-au-lait kleur met roodbruine highlights in de zomer en prachtige hazelnoot kleurige ogen… Kim heeft ondertussen ook al een nestje gehad, ze vond het geweldig zoals ik al had gedacht..!


ALFA-registratiebewijs kim


het registratienummer van Kim, verstrekt door ALFA-Europe
COBBERS CHARM BLUEBIRD RUBY


P7053845 IMG 0890


RUBY, dochter van Kyra en Teddy, beiden therapielijnen. Direct bij de geboorte had ik al een gesprekje met haar, ze kwam er zo snel uit dat ik helemaal verrast was. En ik had ook onmiddellijk iets speciaals met haar waardoor ik al vrij snel het idee had haar te houden. 


Haar karakter bleek ook nog eens heel bijzonder, ze is heel sensitief, beetje verlegen eerst, bescheiden, maar ze kan ook enorm keten net als haar moeder Kyra. Verder is ze ondernemend en onderzoekend, een beetje eigenzinnig af en toe maar toch ook heel gemakkelijk en erg zachtaardig. Ze heeft dus van alles wat qua karakter. Ze zet vermoedelijk de therapielijn in de toekomst voort, ze heeft ook dat speciale in haar karakter. Ruby kan ook enorm hard rennen, ze lijkt een echte dame maar…., ze gaat moeiteloos dwars door een sloot om even te zien of ze een vogel kan 'vangen'…. Gelukkig is ze heel goed weer terug te roepen, waarbij ze bij voorkeur zwart weer terug komt.. En ze vangt gelukkig nooit een levend wezen…, dat is wel weer fijn, het gaat om het spel.


En niet onbelangrijk; ze is geweldig mooi om te zien, heel atletisch gebouwd en ze beweegt als een fries paard, een mooie zwevende tred, prachtig. Haar vacht is licht caramel van kleur (in de zomer lijkt het meer goud..), wavy fleece en heel gemakkelijk in onderhoud. Ze is uitgegroeid tot een standaard maat van 59 cm, iets groter dan haar moeder Kyra. Toch lijkt ze niet zo groot, ze is heel rank gebouwd.CALYPSO BREEZE BENJI

anna cheba-3424anna cheba-3385


anna cheba-3514anna cheba-3558


Benji heb ik samen met Edyta Gajewska van Wlochata Pasja, hij komt uit de VS voor een verse bloedlijn. Hij heeft zich ontwikkeld tot een enorme lieve knuffelbeer, vrolijk, enorm zachtaardig en ontzettend mooi om te zien. Hij mag graag spelen met zijn jongere huisgenootje en lekker rennnen, spelen met de bal of gewoon lekker naar buiten kijken, hij vermaakt zich altijd. Als ik op bezoek kom met mijn roedel vindt ie dat helemaal prima, zelfs de eerste keer. Een heel goedmoedig karakter, altijd nieuwsgierig en goede vriendjes met iedereen. Zijn specialiteit is kwispelen en lief kijken...


Benji is inmiddels vader van een heel aantal nestjes, met geweldig mooie, leuke en lieve puppen. Hij komt uit therapielijnen en geeft dit ook absoluut door aan zijn puppen.


Het is een grote medium/kleine standaard van 60 cm met een prachtige open wavy fleece vacht met een geweldige mooie rode kleur. Zijn ogen zijn groen, heel bijzonder ook, en verder een licht pigment (rozige neus e.d.). Flinke poten en een robuuste kop, maar toch lichtvoetig…, hij is mooi slank.


Benji staat uiteraard ook geregistreerd bij ALFA-Europe als goedgekeurde dekreu na afstammingsonderzoek en diverse vereiste gezondheidsonderzoeken.
© copyright 2012                                                                                                            info@cobberscharm.nl