RASINFO 


De Australian Labradoodle/Cobberdog is ontstaan doordat er behoefte was aan een hulphond geschikt voor mensen met een allergie naast een beperking. Hoe het tot stand is gekomen en de hele geschiedenis hiervan kunt u lezen op de site van ALFA-Europe 


De Australian Labradoodle/Cobberdog heeft een vrolijk en zacht karakter. Gemakkelijk te trainen, vaak een sterke 'will to please' en heel erg gericht op mensen. Ze gedijen niet goed zonder menselijke aandacht en gezelschap.  Verharen doen ze niet of nauwelijks en ze hebben geen typische hondengeur. De Australian Labradoodle/Cobberdog is atletisch gebouwd en heeft een gracieus en compact voorkomen. Ze bewegen zich erg makkelijk en hebben een verende tred. Ze zoeken regelmatig oogcontact en voelen de mens vaak heel goed aan. Het is een zeer innemende hond met ook nog eens een hoog knuffel gehalte.

 

Maten

Miniatuur                                         Medium                                       Standaard

35-42 cm, 7-13 kg                  43-52 cm, 13-23 kg                     53-65 cm, 23-35 kg

 

Kleuren

Er zijn vele kleuren mogelijk.  Zwart, zilver, crème varianten, cafe au lait, chocoladebruin, caramel of abrikoos, rood (zeldzaam), blauw-zwart, perkament en lavender. Particolor wordt geaccepteerd.

 

Vacht

De vacht hoort niet te verharen en is allergie vriendelijk. De Australian Labradoodle/Cobberdog kan twee soorten vachten hebben.

Wol vacht: Deze vacht lijkt op die van een poedel maar dan losser

Fleece vacht: Deze vacht is veel opener en zachter dan de wolvacht, het haar heeft losse krullen in diverse variaties. Dit kan een wavy fleece zijn of bijna zonder krullen maar ook bv curly fleece, dit zijn vaak spiraalvormige krullen.


De Australian Labradoodle heeft geen ondervacht en kent geen ruiperiode, maar verliest wel haar hoewel dit erg weinig is. Het is vergelijkbaar met het haarverlies van een mens. Het uitgevallen haar blijft zitten in de vacht en dient verwijderd te worden door borstelen. Tussen de 8 en 14 maanden verliezen alle australian labradoodles hun puppievacht waarna hun volwassen vacht verschijnt. In deze periode moet erg veel geborsteld worden of ook een optie is alles kort afscheren….. Daarna is 1 of 2 keer per maand borstelen meestal voldoende.© copyright 2012                                                                                                            info@cobberscharm.nl